Til foresatte

Til foresatte

Area51-LAN er et rusfritt dataparty som blir arrangert av Sula Ungdomsråd, i samarbeid med Sunnmøre Data og Kultur.

Det å sende av gårde sin datter eller sønn til Area51-LAN kan føles noe usikkert. Det er et stort dataparty med mye folk, og i den forbindelse dukker det gjerne opp en del spørsmål. Er Area51-LAN trygt? Får vi kontakt med vår datter eller sønn under arrangementet? Spiser de noe? Hvordan er sovefasilitetene? Er det nok toaletter? Hva skjer hvis?

Vi har skrevet denne informasjonsmeldingen for å gi dere en bedre forståelse for hvordan ting foregår, og hvilke tiltak som blir vi har gjort for å gjøre oppholdet på Area51-LAN best mulig. Vi klarer ikke tilfredsstille alle spørsmål, men dere kan også ta kontakt med oss hvis det er noe dere lurer på.

Area51-LAN kan ikke gi noen personlig garanti for noen under arrangementet, men vi forsikrer dere om at vi gjør vårt aller beste for at deltakerne våre skal ha en flott opplevelse og at de kommer hjem lykkelige og i et stykke, med en god dose gode opplevelser og erfaringer.

Samarbeidet med Sula Ungdomsråd gjør at det er svært mange ungdommer i sving både for å planlegge og gjennomføre arrangementet. Dette gjør at mange ungdommer føler ansvar for arrangementet, noe vi har svært god erfaring med. Likevel er det alltid voksne tilstede på arrangementet som har hovedansvaret. Vi samarbeider også med politi og brannvesen for å forebygge og ivareta sikkerheten underveis i arrangementet.

Hvor kan jeg finne informasjon?

Et av målene på Area51-LAN er at det skal være enkelt å finne god informasjon. Den viktigeste informasjonskanalen vår er Facebook-siden vår. Vi holder denne oppdatert hele tiden, sammen med vår nettside. I tillegg kan vi nås pr. mail, telefon eller Facebook chat.

Aldersgrense og samtykke

Det er ikke satt noen aldersgrense på Area51-LAN, men du må være gammel nok til å ta vare på deg selv. Reiser du med familie eller venner, burde dette gå greit, uansett alder, men vår generelle regel er at du må kunne ta vare på deg selv. Vi krever at alle under 16 år har med seg et samtykkeskjema fra foreldre/foresatte.

Det er dere som foresatte som kjenner deres barn best, og dere må bestemme om deres barn kan delta. Som arrangører har vi ikke mulighet til å følge opp at folk sover nok, at de spiser regelmessig, sørger for hygiene osv. Derfor ber vi dere som er foresatte om å vurdere om ungdommene klarer å ta vare på selv på disse områdene, eller om de skal dra sammen med noen.

Kan dere hjelpe meg med å få kontakt med mine ungdommer på Area51-LAN?

Vi anbefaler at du utstyrer ungdommen med en mobiltelefon, slik at du selv kan ta kontakt hvis du trenger det. Telefonene til oss som er arrangører er først og fremst for spørsmål om saker relatert til arrangementet. Vi har ikke kapasitet til å formidle kontakt med deltagere annet enn i nødstilfeller. Som en sikkerhet ber vi deg om å skrive ned hvor barnet ditt sitter, da blir det lettere for deg å finne frem om du skulle komme på besøk.

Er det trygt på Area51-LAN?

Ja! Area51-LAN har et eget sikkerhetscrew som vokter innganger (vi slipper ikke inn folk uten billetter), og som hele tiden passer på under arrangementet. Vaktene er tilstede og skal se til at ditt barn har det bra. Vi anbefaler likevel at man tar en prat om matvaner og sovevaner i forkant av LANet, vi har ikke kapasitet til å følge med på søvn og matinntak til hver enkelt.

Hva hvis utstyr blir ødelagt eller forsvinner?

Det tas med utstyr for mange tusen kroner på Area51-LAN. De fleste materielle skader skyldes uhell, som at man velter brusflasker over tastaturet sitt.

Vi som arrangører ser at det blir mer og mer løst utstyr som er lett å ta med seg. Man bør derfor være forsiktig med å la f. eks. mobiltelefoner og kameraer ligge uten tilsyn. Area51-LAN tar ikke ansvar for skader som skjer på deltagernes utstyr under arrangementet. Forsikring av utstyr må hver enkelt ordne med sitt eget forsikringsselskap. Husk at reglene for hva som dekkes av tap og skader er forskjellige hos de ulike forsikringsselskapene.

La ikke lommebøker og mobiltelefoner ligge løst på plassene når det ikke er folk der. Alle tap og skader skal rapporteres til crewet, som også vil formidle kontakt med politi hvis nødvendig, slik at eventuelle diskusjoner med forsikringsselskap blir gjort riktig.

Hvordan er det med mat?

Vi kommer til å selge enkel mat i kiosken. Deltakeren har til en hver tid tilgang til vann. Det er også anbefalt å ta med seg en enkel matpakke som man kan fortære til frokost.

Drikke?

Det selges ikke alkoholholdig drikke på Area51-LAN. Vi har nulltoleranse når det gjelder alkohol og alle andre rusmidler. En deltager som er i besittelse av eller bruker dette, blir utvist og foresatte/politi vil bli kontaktet. Man kan kjøpe brus og andre leskedrikker i kiosken. Det er likevel en ting til som vi ber dere snakke med ungdommene om: To dager med lite søvn og Cola går ikke. De må forstå nødvendigheten av å drikke vann. Vennligst hjelp oss med å få opp forbruket av drikkevann. Det er vannkraner mange steder på arrangementet, så en drikkeflaske er lurt å ha med.

Går det an å sove noe sted?

Vi har flere dedikerte soveområder på Area51-LAN. Soveområder finner man på anvist sted, men man må selv ta med seg soveutstyr (f. eks. liggeunderlag og sovepose). Mange har med seg pute. Det kan bli hardt og kaldt å ligge på gulvet i lengden. Vi tillater ikke at folk sover mellom bordene, eller at folk legger seg foran nødutganger. Dere som foresatte må snakke med ungdommene om hvor viktig det er å sove. Ingen kan være våken i tre døgn i strekk.

Programmet på Area51-LAN blir lagt opp slik at det er en periode hver natt der det ikke foregår noe særlig, slik at deltagerne ikke føler at de går glipp av noe ved å sove noen timer.

Hva med toaletter?

Det blir tilgang på toaletter under arrangementet. Disse blir kontinuerlig vasket og etterfylt med såpe og papir. Vi ber om at dere snakker med ungdommene om noen enkle ting rundt hygiene. Ettersom det er mange personer som sitter tett sammen over lang tid, er det viktig å vaske seg ofte på hendene. Håndvask etter å ha vært på toalettet er obligatorisk. Fortell dem også at de må vaske hender før de tar i mat.

Spesielle behov?

Vi er fleksible når det gjelder å finne løsninger for dem som har spesielle behov, og vi strekker oss langt for å tilrettelegge for dem. Ta kontakt med SDOK på post@sdok.no så finner vi en løsning.

Noe annet?

Area51-LAN er et trygt arrangement, og om jeg hadde vært forelder, ville jeg ikke være mer bekymret for å ha ungdommer på Area51-LAN enn om de var andre steder. Hvis du vil snakke med arrangørene angående Area51-LAN eller det noe du vil ta opp ikke nøl.